Siirry pääsisältöön

Julkisuuteen ja kohti uusia haasteita

Uutena mukaan vaalityöhön

Otin elämässäni aivan uuden haasteen. Lähdin Varsinais-Suomen hyvinvointialueen 23.1.2022 valittavan valtuuston ehdokkaaksi Varsinais-Suomen Keskustan listoilla. Vaikka olenkin ollut paljon esillä opettajan työssäni, näin julkisena kasvona ja mielipiteeni esiin tuojana en ole ennen esiintynyt. Myös oman vakaumuksen ja arvojen alleviivaaminen julkisuudessa on minulle myös uutta. Kaikki lähiaikoina eteeni tuleva on yllätyksellistä ja jännittävääkin. On aika vaikea arvioidakin mitä kaikkea tämä reilut 2 kuukautta eteeni tuo. Mutta niin kuin sanotaan, kannattaa olla omana itsenään. Omia vahvuuksia voi käyttää, mutta pitää oppia myös koko ajan uutta ja tutustua uusiin mielenkiintoisiin ihmisiin. Äänimääristä huolimatta, mahdollisuus oppia ja verkostoitua ihmisten kanssa kantaa varmasti elämässäni eteenpäin jatkossakin.

Hyvinvointialueelle valitaan valtuusto 23.1.2022

Varsinais-suomalaiset, kaikkien kuntien äänioikeutetut voivat äänestää ketä tahansa varsinais-suomalaista ehdokasta. Tämä tekee vaaleista myös yllätykselliset ja erilaiset. Valtuustoon valitut ehdokkaat edustavat osaamistaan, omaa viiteryhmäänsä sekä varsinaissuomalaista hyvää. Nyt ei ole kysymys turkulaisesta tai maskulaisesta, näkemys tulisi olla avarampi. Hyvinvointialuevaalit ja uudet hyvinvointialueet on niin iso ja uusi juttua, uskon asia merkityksen selviävän monelle kuntalaisella vasta vaalipäivä lähestyessä.

Puhetta Sosiaalihuollosta

Edustan itse sosiaalityöntekijänä ja sosionomi (AMK) kouluttajana sosiaalihuoltoa ja sosiaalipalveluita. Sosiaalihuollon tehtävänä on erityisesti erityistä tukea tarvitsevien asiakasryhmien (mm. lastensuojelulapset ja heidän perheensä, päihde- ja mielenterveys asiakkaat, työllisyyshaasteissa kamppailevat, maahanmuuttajat ja vammaiset henkilöt) sosiaalisen hyvinvoinnin, toimintakyvyn ja osallisuuden edistäminen. Vaikka ikääntyminen ei ole erityisen tuen peruste, vanhusten määrän kasvaessa myös ikäihmisten yksinäisyyteen, mielenterveyteen ja päihteiden käyttöön liittyvät ongelmat ovat kasvavia haasteita.

Tärkeintä on päästä "luukulle" ajoissa

Näissäkin vaaleissa nk. yhden luukun periaate on tärkeä. Myös lähipalvelut tulee olla järjestettynä ja kunnossa., totta kai. Vaikka palvelut olisivat fyysisesti saavutettavia, henkilöstömäärä riittävä ja työhönsä motivoitunutta, tarvitaan myös "konttorille" ajoissa saapuva tai saavutettava asiakas. Jos omat voimat, halu tai uskallus palvelujen piiriin hakeutumiseen ei riitä, tarvitaan esim. etsivää työtä, matalan kynnyksen palveluita, palveluohjausta ja aivan uusia "omahoitoon" kannustavia työmuotoja ja menetelmiä. Tässä arjessa tapahtuvassa motivaattorin, kannustamisen ja valmentamisen työssä sosiaalityöntekijät ja sosiaaliohjaajat ovat avainasemassa.

Eli tästä se lähtee, Puhetta Sosiaalihuollosta. Palaillaan blogissani asiaan myöhemmin marraskuussa.

Ps. 

Kannustan sinua ottamaan minuun myös yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla (löytyy tästä blogista). Keskustelen mielelläni kanssasi hyvinvointialuevaaleihin liittyvistä teemoista.

Kommentit